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  STATE OF MARYLAND 

CHANGE OF NAME FORM 
 INSTRUCTIONS AND FREQUENTLY ASKED QUESTIONS 

Am I legally required to notify the Board that my name has changed? 

Yes.  See Md. Code Ann., Health Occupations Article § 8-312(e)(1) and § 8-6A-08(i)(1). 

When should I notify the Board that my name has changed? 

All licensees and certificate-holders should notify the Board of any change in name 
immediately, but no later than 60 days of the change.  Md. Code Ann., Health Occupations 
(“HO”) § 8-312(e)(1) (“Each licensee shall notify the Board in writing of any change in the name 
. . . of the licensee within 60 days after the change occurred.”); § 8-6A-08(i)(1) (“Within 60 days 
after a change has occurred, each certificate holder shall notify the Board in writing of any 
change in a name . . . .”). 

Do I need to submit documentation in order to change my name? 

Yes.  Pursuant to COMAR 10.27.01.10D(2), you must submit a request to change your 
name in writing (use attached form) and provide appropriate legal documentation attesting to the 
change.  Appropriate legal documentation includes a marriage certificate/abstract, a divorce 
decree/dissolution showing name change clause (with judge’s signature), or a court record 
indicating a name change.  

How do I notify the Board that my name has changed? 

You can notify the Board by submitting a Change of Name Form available on the 
Board’s website at Change of Name Form-may2016.pdf by mail, fax, or e-mail. 

Mail: 

Fax: 

E-mail:

Maryland Board of Nursing 
Attention: Renewal Department 
4140 Patterson Avenue 
Baltimore, MD 21215 

Attention:  Renewal Department 
For registered nurses and licensed practical nurses:  (410) 358-3530  
For certified nursing assistants, certified medicine aids, and certified 
medication technicians:  (410) 764-8042 

mbon.infochange@maryland.gov 

MARYLAND BOARD OF NURSING 
4140 PATTERSON AVENUE 

BALTIMORE, MARYLAND 21215-2254 

(410) 585-1900 (410) 358-3530 FAX
(410) 585-1978 AUTOMATED VERIFICATION

1-888-202-9861 TOLL FREE
 

http://mbon.maryland.gov/Documents/changeofnameform-may2016.pdf�
mailto:mbon.infochange@maryland.gov
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INSTRUCTIONS AND FREQUENTLY ASKED QUESTIONS (continued) 

Will I receive a license or certificate with my new name on it?  
 
 No.  The Board no longer issues paper licenses or certificates.  However, once your name 
has been updated, it can be verified on the Board’s website.  Click on the “Licensing” tab on the 
main menu on the Board’s homepage and select the “Look up a Licensee” option. 
 
How long will it take to change my name? 
 
 Please allow 5-7 business days for the processing of your change of name request. 
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